dimarts, 2 d’octubre del 2007

Polònia - El rei d'Espanya crema les seves fotos

Un altre cop, s'ha de felicitar la gent que fa Polònia.

Ara bé, deixant de banda l'humor intel·ligent que ens regalen cada dijous, vull deixar clar que per sobre de tot defenso la llibertat d'expressió per damunt de les criminalitzacions i sacralitzacions, però això no vol dir que comparteixi l'estratègia de cremar fotografies per tal de protestar, reivindicar o fer-se sentir. Mireu, digueu el que digueu els anòmis que deixeu algun comentari en aquest bloc de tan en tan, no és més antimonàrquic qui crema més fotografies del rei, ni més independentista qui porta l'estelada lligada al coll. Jo no he cremat cap fotografia i em sembla que no en cremaré, però estigueu alerta abans de criticar-me: per res del món recolzo la persecució judicial i mediàtica que estan patint les persones que ho han fet. Perquè com deia, la llibertat d'expressió és un dels drets fonamentals per esdevenir persones lliures. I en aquest cas és injust tot el que està caient a sobre dels i les joves catalans per tal de protestar a través de la crema de fotografies. Igual que són injustes les lleis que blinden al rei, i el situen en una posició privilegiada quan parlem d'injúries, calúmnies, o ultratges. Precisament aquestes desigualtats entre persones, i aquests privilegis d'una família per sobre de la resta, sense oblidar que la corona actual no és altra que l'herència més directa del franquisme, fa que em declari antimonàrquica.

si és cert que som iguals davant la llei... perquè collons jo mai podré ser rei!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Cremar una fotografia seva, és una acte simbòlic per denunciar les injustícies que estas dient.
El dia 19 ve la reina espanyola al campus universitari de cap-pont. Es veyrà lo antimonàrquics que sou aquell dia.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu, Marta.

Anònim ha dit...

Més fotos i banderes haurien de cremar, enmig de la desobediència civil i el tancament de les aixetes econòmiques.

Els borbons són l'enemic.

Anònim ha dit...

Hola Martona, tot això em sembla molt bé. Jo tampoc estic massa a favor de cremar fotos per la violència que comporta. Abans, en cremaria de l'Aznar, que és o era molt pitjor.
De totes maneres, si un hi està en contra, el que ha de fer és justificar-ho normalment i actuar en conseqüència, a les urnes i on toqui decidir. si continuem cremant, correm el risc que qui pensa diferent, s'aficioni també a cremar coses i això...te mal aturador.

Ah i per cert, el més important de tot, trobo que tens una mirada deliciosa.. :-)
Felicitats pel bloc.

lo marraco ha dit...

Hola Marteta,
passa't pel meu blog jo també sóc de Torregrossa i també parlo de la crema, saps?
Un petonet noa

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

brillant Polònia!

una abraçada

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb la marta en quant al blindatge del rei és injust, i què me'n dieu de la crema que fan els feixistes de València (PPlàndia) de'n Carod??

Salut i Independència

(Per cert, no sóc Maulet, sóc futur JERC)

Anònim ha dit...

doncs si et fas de JERC, poca feina tindras.