dimarts, 7 d’agost del 2007

PERDONEU-ME, PERÒ AIXÒ NO ÉS NOTÍCIA!

Últimament, mirar les notícies fa posar bastant de malhumor. O millor dit, directament fa caure en una depressió. Primer les apagades i les disputes entre les elèctriques per a veure qui té raó! Raó de què? Si de cas, culpa! Després, el caos a l'aeroport que fa que em reafirmi més amb la meva decisió de no fer les vacances al mes d'agost. I per si no n'hi hagués prou, Renfe continua amb la seva tònica habitual i si no són retards, són obres, és el mal temps o fins i tot sabotatges. Mare meva, quin panorama el nostre! A tota aquesta llista ara s'hi afegeixen les pedregades d'ahir a la meva terra, o les riuades més propicies de la tardor que van patir poblacions del Maresme.
De totes maneres, una cosa és ben certa, si les notícies són dolentes no és pas culpa del mitjà que les explica. Al cap i a la fi, una cadena de televisió, una ràdio o un diari (sigui digital o analògic) el que fa es transmetre el que ha passat segons el seu punt de vista. Una altra cosa és però decidir el que s'explica i el que s'omet. Ahir la nit, mirant el telenoticíes vespre de TV3, amb el Pellicé de showman, vam haver d'aguantar la vergonya de veure que tot el País estava capgirat (llum, trens, aeroport..), però vaig haver d'empassar-me la impotència quan, després de totes les misèries dels catalans, i com a cinquena notícia, "la nostra" explicava que la família reial de vacances a Mallorca, s'havia fet una foto conjunta. En aquell moment ja em va caure el món a terra! Cal una informació com aquesta? És notícia que una família es faci una fotografia mentre està de vacances? Malahuradament ho és per molta gent, però cal ho donin a Tv3? Entenc (que no comparteixo) que hi hagi bona part de la població de Catalunya que babegi quan veu el rei, i més encara quan veu el príncep; com també entenc (que no compareteixo) que hi hagi programes de tele, o bé revistes roses, més conegudes com "del cor" que visquin del safareig, els casposos, i tota la fauna que es fa dir famosa. Però no puc admetre que una televisió pública mostri unes imatges de la família reial fent-se una foto i precisament destacant que fa 30 anys que es fa i que és una tradició i bla bla bla bla bla. Un mitjà de comunicació té els seus propis criteris de noticiabilitat, que si la proximitat, que si el nombre de persones a les que afecta, que si està relacionat amb una persona amb notorietat, ... Hi ha diversos factors, i cadascú escull el que li sembla millor, o va més amb la seva ideologia, que ho faci Antena 3, em fa gràcia, que ho treguin al Corazón Corazón, em sembla bé, però que surti a Tv3, em fa mania!
Si té agun sentit la televisió pública de Catalunya és perquè s'encarregui de mostrar, de fer, de crear tot allò diferent a les altres cadenes privades estatals. Fomentar la cultura, la visió catalana de les coses, les notícies locals que realment ens interessen, promoure la llengua, ser un element d'integració, donar un servei de comunicació a la societat catalana... tot el que vulgueu per esdevenir un motor afegit pel país! Però mai esdevenir un canal més del comandament a distància. Si no és la televisió de referència de Catalunya, d'on ho serà? Podeu estar ben segurs que de Madrid no, ni tan sols de València.

Per tant, perdoneu-me per no ser monàrquica, perdoneu-me per voler ser diferent, però això no és notícia!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ara que estàn tots junts són l'objetiu perfecte per a...........(ha anat de poc....akesta torregrossina enkomana l'ira a tothom! ja eta bé!)

aveure si m'escrius koses k es puguin llegir kuan tornes de dinar sense kt tallin la digestió ;)

Anònim ha dit...

Doncs sí que és una mica vergonyós que una notícia sigui "el posado de la real família".
El rei va tenir el seu paper durant la Transició, que si t'interessa em podem parlar, però un cop acabada, aquesta institució s'hauria d'acabar també.
La soberania ve del poble i des d'aquesta premisa cap Poble hauria de tenir reis ni constitucionals ni absoluts.
Els pobles d'Espanya haurien de ser consultats pel que fa a la monarquia i si els pobles ho volen abolir aquesta institució anacrònica.
M'agradaria veure un post, no com a periodista, sinó com a jove militant d'un partit republicà i d'esquerres.
Un petó.

Benjamí ha dit...

Jo crec que cuan es mori l'actual rei, ja no hi haura cap excusa per a mantenir un sistema tan primari i vell com es la monarquia, i crec que llavors s'hi haurie de fer quelcom per a aboliarla.