dimecres, 21 de març del 2007

Sempre la mateixa història

Hi ha una màxima universal que diu “divideix i guanyaràs”. I per desgràcia els catalans i catalanes hem pogut comprovar vàries vegades al llarg de la història que la dita és ben certa.
El moviment anomenat de l’Esquerra Independentista ha estat i continua estant fragmentat per motius purament estratègics, metodològics i rutinaris, no pas per l’objectiu final.
Les diverses organitzacions polítiques, les associacions culturals, els col·lectius independents, els casals o les assemblees que s’engloben dins del gran marc de l’esquerra independentista tenen, cadascun, una filosofia diferent; la seva pròpia forma de fer (i només faltaria!), però a la vegada contribueixen a afeblir el moviment. El debiliten, no per la seva existència, ja que com més entitats hi hagi en aquesta lluita més gran es farà la taca d’oli i més a prop de la majoria social s’estarà, però sí amb les discrepàncies entre les mateixes organitzacions, els atacs i les lluites contra els quals pensen el mateix.
Cal tenir present i ben clar que l’enemic està en front nostre, no entre nosaltres. És per això que personalment sempre he cregut en una altra dita popular, i que lliga totalment amb la primera: “La unió fa la força”. Si tots i totes lluitem per un mateix objectiu perquè ho hem de fer per camins diferents i posant-nos, a més a més, pals a les rodes a nosaltres mateixos? Potser perquè som més idealistes no volem renunciar ni a un trosset de la nostra manera de fer; potser perquè som humans creiem que tenim la raó i no volem abandonar cap punt ni coma del nostre credo. Però només aconseguirem arribar al nostre horitzó si hi ha un cop de mà, i no una traveta. Volem uns Països Catalans socialistes i lliures? Només entre tots i amb tots és possible.

31 comentaris:

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

La gran xacra que ens desvirtua com a poble s'anomena: disgregació en massa. Malauradament, no tenim remei! Qui esgrimirà una batuta universal per posar tots els músics independentistes perquè sonin com una sola orquestra hegemònica?

No obstant Marta, quan arribi el moment, la unió serà preponderant vers l'Estat opressor.

Tingues fe, mentrestant hi haurà esperança!

Una abraçada!

Joan ha dit...

m'agradaria que aquest escrit arribes a totes les entitats independentistes que hi ha arreu dels països catalans.

la veritat, es que no et falta gens de raó però, com diu Maiol Sanaüja
cal tenir fe i esperança, per que quan arrivi el moment, segur que trobarem un lider que ens faci caminar tots junts, i ens faci fer un pas mes del que fariem per nosaltres sols.

salut!

Anònim ha dit...

molt bonic, però només dir que no és pot fer de víctima i botxí alhora! Jove, passa d'ERC - JERC!

folguereta ha dit...

anónim,fes-te les teues aquestes paraules...

Anònim ha dit...

M'agradaria fer-te una simple pregunta, i m'agradaria que me la contestessis. Què entens tu per la paraula "socialisme"? Es que m'agradaria saber-ho, ja que les JERC en fan tanta propaganda i, mirant els seus estatuts, no ho trobo per enlloc una declaració socialista.

Una abraçada d'un militant de l'Esquerra Independentista

folguereta ha dit...

Per mi és l'organització de la societat de tal forma que qualsevol individu, home o dona, es trobi en nèixer una igualtat de mitjans pel desenvolupament de les seves facultats respectives i per la utilització del seu treball.

Ara dis-me tu que entens per
Esquerra independentista, i per que teniu militnats d'ERC a la llista de les CUP a ciutat de Lleida, si tant odi els teniu.

Salut i em barrufaria que un dia poguessa'm quedar per xerrar de petits detalls que ens fan perdre massa de temps per avançar. Envia'm un correu si et sembla.

Anònim ha dit...

Les Jerc som botxins??? Des de quan?
Que jo sàpiga treballem per la independència de la nostra nació, i per a fer una societat més justa.
Persones que fan afirmacions com aquesta només tenen una deficinicó clínica concreta: "Sectaris pirats".

Jove, passa dels "sectaris pirats"!!

Per cert, no em feu por, ho sabíeu?

Anònim ha dit...

No sou botxins? Cal recordar les paraules d'en Carod? quan va dir que tot el que quedi més a l'esquerra d'ERC, és cosa de la Policia? Esteu en un govern que desallotja els centres okupats, reprimeix el jovent independentista i que ha venut la nació amb aquest estafatut. Dir-li als jerkis de per aquí, que el ROSER no es ven... Sàez aplica't aquestes paraules!

Marta. ha dit...

Esquerra i les JERC han venut la nació amb aquest estafatut??? Perdona? T'he de recordar el que varem votar les JERC i ERC al referèndum? T'he de recordar qui va vendre el país a partir d'un pacte amb el Zapatero un diumenge de gener a la tarda a canvi de res?
I d'altra banda, encara no has entés que "el Roser" és propietat de l'Estat? I que el mal és que sempre depenem per tot de Madrid?
Mira una mica més enllà de les coses, en lloc de criticar a tort i a dret sense criteri!

Anònim ha dit...

sense criteri? et recordo que gràcies als militants de base, ERC va votar no a l'estafatut! t'enrecordes del "si" crític d'en carod i companyia?? el Roser és propietat de l'estat? jo crec que és dels lleidatans! i vosaltres no heu fet RES per impedir-ho! i on ereu ERC/JERC el dia que va venir el princep? a caseta no sigui que els socis s'emprenyin! No pots governar i demanar la independència amb qui ens nega la llibertat!

Salut i actualitza el blog! xD

Marta. ha dit...

T'explico els fets de l'Estatut?
1-les JERC aproven, en una conferència nacional, votar no a l'estatut. 2-les bases decideixen fer assamblees per decidir el vot i acaben optant per no. 3-la cúpula d'Esquerra, seguint el que han dit les JERC i les bases aposten, encertadament, encara que una mica tard, pel NO.
Pel que fa ROSER. Què més voldria jo que fos dels Lleidatans! Però ni tan sols és dels catalans! Quan un no té capacitat de decisió sobre una cosa no se la pot acusar. És o no és?
Per últim: aconseguir la independència és un dels meus pròposits, i una de les raons de ser de les JERC. Però per arribar-hi cal un camí. Cridant més fort que el veí o enganxant cartells no s'aconseguirà.

Ah! i desgracidament l'última entrada d'aquest bloc, sempre és actual.

Anònim ha dit...

i per aconseguir-la.. qui millor que en Montilla com a president? no el critico pel fet de ser andalús, sinó pq ell és espanyol, i com el que més, de fet és va descriure fa poc a iznajar, el seu poble, com un patriota espanyol. Vosaltres aneu fent el joc al PSC, i us la colaran com ho van fer quan us van fotre fora del govern, però les cadires tiren molt, eh! espero que algun dia obrin els ulls els jerkis, i veguin que no és el camí. Mole molt anar amb cotxe oficial, eh carod? i més si és un audi! catalanistes...?? d'esquerres...?????

Anònim ha dit...

Estimat anònim,

Siguis del color polític que siguis (maulet, cup, o qualsevol altra organització companya), crec que m'hauries d'acompanyar en la següent reflexió:

Què vol dir ser progressista? Vol dir tenir un Panda com a cotxe oficial per deixar en evidència i menystenir les teves pròpies institucions, o els teus pròpis representats davant d'aquells que no et consideren res més que una simple regió, sense cap significat ni valor històric o cultural? Vol dir tenir projectes socials inamobibles en cap dels seus punts, de manera que no puguis pactar amb cap altre partit que pretengui millorar aquesta nació?

Vols pertanyer sempre a un país petit i descohesionat? no?...doncs oblidat d'aquest sectarisme absurd i inverteix el teu temps a buscar i crear ponts entre tots els col.lectius d'aquesta gran nació per fer-la encara més gran. Fem aquest viatge tots junts. Estirem del carro cadascu de la seva corda, però tots en la mateixa direcció.

Anònim ha dit...

A!..i una altra cosa. Per ser catalanista no fa falta presentar el llibre de familia. No caiguem en l'error de pensar que el President Montilla, esdevindrà un mal president de la Generalitat pel fet de que no parli bé el català; no totes les èpoques històriques requereixen de presidents que encenguin una revolució, n'hi ha que requereixen gent que es dediquin a fer la feina, feixuga, d'estendre ,amb astúcia, el que s'ha aconseguint per totes les capes de la societat.

Des de JERC/ERC volem el mateix que tú. Treballant tots junts arribarà, segur.

folguereta ha dit...

Recordes l’Otegui fa unes setmanes escasses en unes declaracions a Catalunya radio, dient: “ningú ja no es planteja ara construir un Estat independent mitjançant la lluita armada, perquè en termes socials i polítics no es podria sostenir"; i també va esmenar a que aquell que ho defensava estava realitzant un "greu error".

En molts temes confons la velocitat amb el tocino, si un dia em convides a casa teua a dinar i m’escapo un moment per anar a orinar, hi ho faig a la teua habitació, em reprimiràs o em deixaràs tornar a orinar a una altra habitació si la meua bufeta o reclama? Segurament em reprimiràs, no? Doncs si hi ha unes lleis sobre la ocupació, i el responsable de fer-les complir ha de utilitzar la policia, per que les actes de abandonament de finques no estan complertes, quin mal hi ha?

El que has de tenir clar que mentre no tinguem una hegemonia política independentista, el plantejament de construir un estat europeu és molt i molt complicat. Al que ERC i JERC es dedica en aquests moments, és a la construcció social de la nació. Però recorda que al principat ERC disposa de 21 diputats de 135 (si no recordo malament) i que no son ni equitatius a la població principatina. Per tant que et quedi clar fins on pot arribar ERC.

I si tant malament us cau ERC pq teniu militants d’ERC a la llista municipal de la CUP-Lleida? No feu critica barata, construïu alternatives,segurament ens mirarem en que coincidim i no pas en el que ens distancia, això sí,mai vulguis un tot per tot!

Salut i a vore si un dia m’escrius i fem una convocatòria...

Anònim ha dit...

tu si que confons la velocitat amb el tocino, per aquesta norma, no demanem la independència, ja que hi ha unes lleis a l'estat espanyols que diuen que és il.legal. I la unitat de l'esquerra independentista aribarà, però sense ERC/JERC, ja heu demostrat que poseu per davant els interessos de partit, i menbres històrics del vostre partit, estan molt decepcionats fins i tot, com heribert barrera o en xirinachs. Aixi que ara que venen eleccions, no cal que parleu d'autodeterminació, ja que l'únic que busqueu és el propi benefici, la vostra carrera política.
Salut!

folguereta ha dit...

la independència no és ilegal dins dels marc constitucional espanyol, ni molt menys en l'europeu i el mundial!!

Et recomanao "La independència i la realitat" Hector Lopez Bofill.

Doncs si un dia arriba la unitat, igual i cabeu tots amb un parell d'autocars...

I si tant malament us cau ERC pq teniu militants d’ERC a la llista municipal de la CUP-Lleida? No feu critica barata, construïu alternatives,segurament ens mirarem en que coincidim i no pas en el que ens distancia, això sí,mai vulguis un tot per tot!

Salut company!!

Anònim ha dit...

clar, com no és il-legal, pr això ho som! i per això podem exercit el dret a l'auotedeterminació, eh que si fillet?mare meva... els reformistes sou tots iguals! i pel que veig tu no vas estar per la diada a bcn, no?? crec que al bloc de l' EI hi havia bastanta més gent que al de JERC!
Ah, si feu alguna cosa per lleida, no feu la pena que feu sempre, on reuniu els 6 o 7 jerkis de sempre, ja que el dia 6 de desembre, no vau omplir ni un autocar! xD

Anònim ha dit...

Resposta per la folguereta:

Me sap greu anunciar-te que socialisme, segons el DIEC, significa "Sistema d'organització social segons el qual l'Estat té el control de les activitats econòmiques a fi que la cooperació substitueixi o eviti la competència, els guanys del treball siguin repartits equitativament, etc."

Per Esquerra Independentista entenc les diferents organitzacions polítiques, de joves, assemblees, casals, sindicats i altres organitzacions que formen part del MCAN (Moviment Català d'Alliberament Nacional).

Pel que fa al tema de la CUP, jo no en sóc membre, per tant tinc poc a dir, tot i que dubto que militants d'Esquerra estiguin a les llistes de la CUP.

Si me dones el teu e-mail podríem començar a fer alguna cosa

Anònim ha dit...

a qui li dius albert? :O

Joan ha dit...

Certament, la visio que es pot arrivar a tenir de la gent que esta en el govern, potser distorcionada i fins i tot poden haver lleis que arrivin a anar en contra d'un mateix.
No per aixo ara cal tirar perdres sobre la teulada de l'independentisme catala.
Jo soc de ERC i de Jerc, i trobo una falta de respecte quan sem diu que es la meva policia la que et maltracta, Es la meva policia pero tambe es la TEVA policia.

Jo estic per l'independencia del meu pais, moriria al front d'arago defençant la meva terra.
Des del meu punt de vista l'unic que feu vosaltres es entorpir la lluita, crean fractures entre els sectors que volem una catalunya independent.
si tan valens sou com es que et dius anonim?.

El meu enemic no sou vosaltres, es l'espanyolisme.
Lluita contra l'espanyolisme i vencerem, lluita en la contra meva i prendrem tots dos.

Per acabar volia llençar una pregunta a l'aire, per si algú me la pot contestar.

que ha passat amb la I de agill, que ja no son independentistes?

salut companyes i companys!

folguereta ha dit...

Bones Albert!

Estem parlant de dos variants del socialisme, el reformista i el marxista.

Al que em referia jo era a que: "El ric aporta més que el pobre a l'estat i l'estat inverteix per a que tothom es pugui desevolupar-se socialment per igual".

Suposo que si has llegit els estatuts de les jerc has pogut veure que també formen part del MCAN.

I t'afirmo que hi ha militants d'ERC a la llista CUP-Lleida.

folgui5@hotmail.com

I pel que fa a l'anonim...

Jo també et podria preguntar on estaves el 18 de febrer?

I fa cinc anys que vaig a la diada a barna, i vaig al fossar amb el bloc d'ERC, i veig el vostre espectacle. I no facis els números a la teua manera, per mi era tot un bloc.

Sobre el tema de la legalitat de la independència constitucionalment parlant, no és que siga legal, peró el procés pot investir-se de l'aura de la puresa democràtica si es satisfan certes exigències, ja que la constitució espanyola s'obre als drets internacionals en l'articulat 96.1 i 10.1. Els drets internacionals reconeixen el dret a l'autodeterminació. O creus que Europa deixaria entrar els tancs per la diagonal de Barcelona, si un dia el nostre parlament sobiranament i amb una majoria hegemònica independentista convoques un referendum per l'autodeterminació, que el parlament català te aprovat per majoria absoluta del 12 desmbre del 1989?

Salut

Anònim ha dit...

És d'ingenus creure que els partits polítics catalans faran per a l'autodeterminació del nostre país més que un microones, una pilota de tennis o una llauna de tonyina. Només val declarar unilateralment la independència dels PPCC, malgrat la balcanització de la península. Que entenguin els espanyols, d'una vegada, que el que volem per al nostre país és la mateixa autonomia que la de Portugal. Que els mitjans de comunicació i la gent d'arreu del món conegui la causa per la qual els nostres avantpassats o els que no ho són porten segles lluitant. Fem que aquest país (no només A.Gaudí) sigui conegut fins a les antípodes i començarem a guanyar la nostra llibertat.
Visca la terra, lliure

folguereta ha dit...

I qui declararà la independènia unilateralment? Sense una hegemonia popular? En Joan Laporta?, El bisbe de Montserrat? l'Oleguer Pressas? El Joel Joan? l'Albert Om? el Xavi Sarrià? En Fransec Rivera? El Carretero?...

I estic amb tu amb lo de internacionalitzar la nostra causa!!

Salut a la poeple de Gràcia

Anònim ha dit...

guapa! :$

Odalric ha dit...

M'agradaria saber pq l'independència del nostre país ha d'anar associada a un model polític determinat. Independència i socialisme? Això no és més que una manera de reduir i limitar l'objectiu principal i més important...

Anònim ha dit...

La teua definició de socialisme se'n diu socialdemocràcia. Crec que haurieu d'estudiar una mica més d'història política per poder fer bones definicions de les variants polítiques que neixen del marxisme.

Me sembla molt bé que als estatuts de les JERC digueu que formeu part del MCAN, però mira, t'ho explicaré breument. MCAN significa Moviment Català d'Alliberament Nacional. Els Moviments d'Alliberament Nacional són moviments que apareixen arreu del món a partir dels anys seixanta amb la voluntat d'alliberar nacional i socialment les nacions ocupades (Irlanda, Euskal Herria, Palestina, Algeria...) Els moviments d'alliberament nacional es caracteritzen, per definició de diccionari, per la ideologia marxista-leninista, és a dir, es basen en la línia ideològica de Marx i la interpretació revolucionaria de Lenin de com s'ha de realitzar la revolució popular. En aquest sentit, es busca crear un estat socialista. Als Països Catalans, el primer partit polític que es va declarar integrant del MCAN fou el PSAN als anys seixanta, i en conseqüència, els partits que neixeren arran del PSAN. Avui en dia, Endavant, CAJEI, Maulets, CUP (entre d'altres) són els hereus d'aquest PSAN dels anys seixanta i són els únics que tenen el dret històric d'autoanomenar-se integrants del MCAN per la seua naturalesa intrínsica. En definitiva, us torno a convidar a que lleguiu més sobre política, que potser estudieu més política, perquè me fa gràcia que intenteu retreure a un llicenciat en ciències polítiques temes tan clars de 1r de polítiques.

Me sembla molt fort que me preguntis on estava el 18 de febrer. Si vosaltres teniu un problema de neteja això no significa que tots els tinguem.

Salut!

folguereta ha dit...

Les JERC pertanyen a MCAN per molta demagogia que vulguis fer.

Pq la part de ei que tu representes, va desapareixer de la "plataforma pel dret a decidir", una setmana abans de la mani?

Com és que les CUP i ICV presenten llistes conjuntes en diferents poblacions?

Salut

Anònim ha dit...

Escolteu, forofos del socialisme i la independencia, esteu tots orgullosos de tenir les arrels en uns moviments dels anys seixanta comunistes, quans de vosaltres té cotxe propi, telefon movil, etc... us agrada el socialisme y el comunisme? o preferiu un independentisme menys comunista i mes actual, jo pregunto, per saber el que penseu només.

Anònim ha dit...

Ésser socialista, és a dir, ésser capaç de fer un anàlisi social i polític de la realitat que ens envolta a partir de la teoria científica de Marx, no implica ésser un drapaire.

Quin problema hi ha en tenir cotxe propi i ésser socialista? Quin problema hi ha en tenir telefon i ésser socialista? O és que els socialistes han d'anar desputllats pel carrer? Nosaltres som socialistes però també som conscients del món en que vivim!

Anònim ha dit...

La Nació sense estat
“Quan una nació no té estat i aquest té la voluntat política de destruir-la, es va produint al llarg del temps una desmembració social, encara que la nació sencera senti que está sotmesa. A poc a poc, per un efecte social, es crea una dispersió de forces que la segueixen afeblint. Quan arriba aquest moment, els habitants de la nació oprimida creuen que ells són els culpables per no ser capaços d'estar units, que el seu problema com poble és la falta d'unió en la lluita”

Devolució Constitucions Catalanes. Després la política