dilluns, 18 de desembre del 2006

EL PETIT PRÍNCEP ... (el bo i de debò)


Fa una setmana que va visitar les terres catalanes el nostre “estimat i apreciat” príncep hereu de la monarquia borbònica, el que, molt em temo, serà el Felip VI. Però bé, no predim el futur, sinó que ens fixem en la visita que ha fet aquest personatge a la ciutat de Lleida.

Responent a les preguntes periodístiques (s’han de notar les rutines de l’ofici) analitzem a continuació els punts claus:

QUI? El príncep Felip de Borbó com a invitat, i l’alcalde i tots els llepaculs de l’Ajuntament (exceptuant el grup municipal d’Esquerra) com a amfitrions bavejant.

QUÈ? Ha vingut a posar la primera pedra del que serà el futur Parc Científic i Tecnològic de Gardeny.

COM? - Amb la vigilància i el caos que sempre comporta que vingui algun peix gros

- Sense la Letízia (només faltaria la família al complet!)

ON? A Lleida, concretament a la Paeria, i a dalt del turó de Gardeny, on hi havia la Caserna militar, també pels carrers de la ciutat.

QUAN? Dilluns passat, dia 11 de desembre (si ja sé que escric amb retard, però ja se sap, val més tard que mai!)

PER QUÈ? Això és un misteri. Però anem a trobar les possibles respostes:

  1. Per evidenciar -nos que a l’estat espanyol hi ha monarquia, una forma d’estat anacrònica que trenca amb la societat igualitària que hauríem de tenir .
  2. Per remarcar-nos que no tenim una democràcia completa, ja que els nascuts en una família (i sense ser escollits) tenen més privilegis que la resta de ciutadans.
  3. Per recordar-nos que Lleida va estar maltractada i menystinguda al llarg de la història per la repressió borbònica.
  4. Per comprovar que la monarquia no ha fet ni farà res per aquest nou projecte del Parc Científic i Tecnològic (més enllà de tenir l’honor de col·locar una pedra).

Des d’aquí, faig arribar el meu humil rebuig a la visita d’aquest personatge. No vull ni prínceps, ni reis, ni súbdits. Per sobre de tot, dignitat, si us plau!


...L’únic príncep que admiro és el Petit: el Petit Príncep, el d’ Antoine de Saint-Exupéry, l’infant rialler, amb els cabells d’or i que no contesta mai quan se li pregunta...

Dels altres, no se’n salva cap (ni tan sols el príncep blau).

6 comentaris:

Anònim ha dit...

només hi ha els princeps i princeses de la republica independent de casa teva, com diu l'anunci.

les princeses es porten dis del cor, no cal que es facin veure.

Anònim ha dit...

ni els princeps blaus?¿....ya t'estàs fent gran....no moles...koncervem akell rampell adolescent k tots tenim....amaguem-lo però koncervem-lo

folguereta ha dit...

comença amb...

"les boes s'empassen la presa tota sencera , sense mastegar. Desprès no es poden moure i dormen durant els sis mesos de la digestió"

La digestió dels borbóns, d'un regne que ni mastegarà ni va mastegar, durarà anys?

Anònim ha dit...

Si si, i els jerkis a casa...

Anònim ha dit...

la monarquia borbonica apart de fotrens els calers i fens rabia com a envejosos que som tots, serveix per coses que vosaltres com a personetes intelectuals no podreu entendre mai. Un rei/reina antigament era apreciat per tots els ciutadans, era un referent i era el que tenia la veu cantant en aquella orga de galls, els llocs on no n'hi havia, l'unic que reinava era l'anarqui il tot si val. Avui per avui no serveix per gran cosa, pero crec que continua sent positiu per mantenir una relació d'autoritat moral i etica de la societat en que vivim. Antigament si la societat no tenia rei, només hi havia que maldat, destrucció, orgies desenfrenades i mala vida en general, només vivia el que tenia mes força i poder sobre els altres. Tingueu una mica de respecte a les coses instaurades des de far milions d'anys. Venereu al President macià com si fos el vostre rei i ara maxaqueu als pobres borbons que actualment no han fet mai res de dolents, vosaltres el que teniu en el fons de tot es pura enveja començant per el rei i acabant en qualsevol que sigui millor que vosaltres, l'enveja al final us corromprà per dins i us consumirà. Deixeu per un moment de pensar en els diners que li paguem perque sigui rei i penseu que sense ells potser hauriem entrat en noves guerres i dictadures, hem direu una republica!!! per favor, les coses comunes al final acaba com les putes, que les calces brutes si cal se les giren perque la gent no se'n adoni de la pudor que fan, dignifiqueu el vostre esperit i no penseu desde la enveja i la sobervia. Sigueu una miqueta més madurs collons, que aquests discursets progrés no us portaran més que a la pobresa intelectual, i al final pensant-vos que sou super progrés els vostres fills es drogaran i es faran travestis i vosaltres pel vostre orgull progre els deixareu fer fins que un dia us els trobareu follantse un caball i direu, pero on collons a arribat la meva ruqueria tots aquests anys, perque he permés tot aixo!

VISCA EL REI, LA REINA I TOTS ELS VIVIDORS QUE ELS ENVOLTEN, gasten molt pero honren només amb la sola presesncia una societat avocada als fracasos, les envejes i la destrucció.

Anònim ha dit...

per favooooor!! m'has deixat sense paraules, com es poden dir tantes imbecilades amb tant poc temps... que tenen a veure les drogues amb els reis??
només dir que els reis no fan ni bé ni mal, pero per no fer res vols dir que cal que hi siguin??

Referendum!! això és el que cal, i el que fa temps ja s'hauria d'haver fet