dilluns, 10 de desembre del 2007

El repetidor alacantí. Del que sembla i del que és.


Tinc especial devoció pel Conseller de Cultura de la Generalitat, des que va ser professor meu a la universitat. Tot i fer-nos classes a les 9 del matí dels dilluns, una hora poc atractiva per assistir en massa, va aconseguir que l’aula sempre estigués plena de gent.
Perquè sóc testimoni que és un gran professor, i les veus més crítiques del país l’avalen com un gran professional em fa ràbia que ara se li doni la culpa del tancament del repetidor de la Carrasqueta, a Alacant. Precisament ell és qui ha portat les negociacions perquè el tancament no es produís, i pel que ha passat avui pot semblar que no se n’hagi sortit, però cal saber ben bé les coses i no tirar pel dret, com moltes vegades estem acostumats.
Les emissions de TV3 al País Valencià es produïen sota l’al·legalitat, en tant que no hi havia una legislació que regís l’emissió d’una televisió fora dels límits del seu àmbit d’actuació. Per tant, per aquesta falta de normativa, TV3 en teoria només podia emetre en el marc del Principat. Ara bé, gràcies als repetidors d’Acció Cultural el senyal arribava fins als límits d’Alacant.
El govern del PP de València, decideix posar fi a aquesta emissió, perquè la seva filosofia no va en aquesta línia i ho empren per via judicial, denunciant aquesta falta de legalitat, i li donen la raó. I el jutge decideix que el govern valencià pot tancar els repetidors. Evidentment el que fan Camps i companyia, emparats per la resolució, és tancar-lo.

I mentrestant què? Des de Catalunya s’ha estat mirant sense dir ni piu? Doncs no. Des del primer moment, el Conseller Tresserras va engegar les negociacions perquè el tancament no es fes efectiu, i es pogués arribar a un acord amb el govern valencià. Les negociacions estan en un punt avançat, pel que fa a la possibilitat de la reciprocitat entre Tv3 al País valencià i Canal 9 al Principat. Una reciprocitat que tindrà lloc gràcies a la TDT. Però perquè això es doni primer s’ha de produir l’apagada analògica total i la implementació a tot el territori dels aparells de TDT. Per tant, estem davant d’un impàs d’un anys i mig – dos anys perquè sigui efectiva l’emissió recíproca.
Com que el govern valencià no destaca pel seu catalanisme, ni per la seva devoció pels Països Catalans, no li interessa dir que ha arribar a un acord amb el govern català, més que res perquè no és rendible electoralment. Però en canvi, fer ús de la sentencià que li dóna permís per tancar el repetidor és una arma electoral que li aporta poder i vots. I això és el que han fet.
Aquesta és la situació desitjable? És evident que no! Només faltaria! Però la penyora a pagar perquè TV3 es pugui veure de forma legal i independentment dels governs que hi hagi tan al Principat com a València és haver de passar una temporada sense emissions.
Torno a repetir, que m’hagués agradat que aquesta acció no hagués tingut lloc, i lamento profundament que la bona gent d’Alacant es quedi sense una de les millors ofertes televisives que tenien fins ara, però es veu que en política ni tot és blanc ni tot és negre.

Mentre uns denunciaven que s’ha d’arrancar la crosta nacionalista de TV3 altres intentaven salvar les emissions. Però com sempre només veiem allò que volem veure.
I ara anònim, dóna les gràcies a qui realment se les mereix, que no és altre que el PP al País Valencià. Ell és qui ha fet efectiu el tancament. O és que potser hi ha anat el Carod a tancar-lo? Va home va, prou de simplificacions cavernícoles i demagògia barata, que la gent no és tonta.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Anònim sóc jo, la gent no és tonta, però els d' Erc semble que si. Et recordo que qui va dir les famoses paraules "crosta nacionalista" i quj va dir que estave d'acord en el fons però no en les formes, van ser els vostres socis, del PSC, una vergonya que en Montilla i l'altre diguin això, quan estan governant amb els vostres vots.

Anònim ha dit...

Afortunadament no caldrà esperar dos anys a l'apagada total de la televisió analògica per poder veure tv3 si hi ha acord de reciprocitat.Ja fa molts mesos que tv3 al País Valencià es veu en TDT i esperem que els alacantins ho tornen a fer aviat

una abraçada

folguereta ha dit...

Jo compro al Media Market, i no t'hi he vist mai...

Josep Amílcar Albert ha dit...

La decisió del PP valencià no té cap més sentit que acontentar la caverna blavera de València. Saben que més prompte que tard es tornarà a veure TV3, C33, 3/24 i 300 per via digital. A aquests censors mediòcres cal dir-los que a Elx podem continuar, i continuem vegen la televisió en la nostra llengua per internet.
Toca fortre's senyor (per dir-li alguna cosa) Camps.

Anònim ha dit...

Jo conec la paraula dignitat, i tampoc l'he vist mai a Esquerra... no l'has vist pas pel Media Market? xD

Anònim ha dit...

Eliseu Climent acusa el govern català de cedir en la negociació pel manteniment de TV3
Acció Cultural qualifica el PP valencià de feixista per haver tancat el repetidor de la Carrasqueta

El president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, ha manifestat avui el temor que el govern valencià tanqui els repetidors de TV3 del Mondúver i del Bartolo. Climent ha qualificat de feixista el PP valencià per haver tancat diumenge el repetidor de la Carrasqueta, i ha criticat la negociació que ha fet el govern català, a qui ha acusat d'haver cedit. 'El resultat de la negociació ha estat el desmantellament de TV3', ha dit Climent.

El president d'ACPV ha demanat explicacions sobre la negociació al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras. Climent ha comparat la gestió feta pel govern de José Montilla amb la que havien fet els governs de Jordi Pujol: 'Quan Zaplana era president, hi va haver un conflicte pitjor que el d'ara, però el negociador fou Jordi Pujol i es va aconseguir una normalitat absoluta, una estabilitat en les emissions del Canal 33, de Catalunya Ràdio i de totes les emissores de la Generalitat. Comparin els resultats d'aleshores amb els d'ara'.

folguereta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
folguereta ha dit...

Una cosa és no veure-la i l'altra no voler-la veure!
L'Eliseu Climent crec que pot cantar misa.

Jo confio plenament amb el conseller de cultura (tot i no haver set professor meu), si algú va poder-lo veure en directe el dilluns passat a la NIT AL DIA, va deixar ben clara la postura del govern aixì com la situació que s'havia produit en el tancament.

Jo tb vull veure Canal 9!!

Molt bon escrit Martona

Anònim ha dit...

la veritat és que TV3 fa fàstic tal com està avui dia, sembla la tv de can sociata: Cada cop més castellanitzada i amb criteris completament espanyols.

Per mi com si exploten tots els repetidors del país.

Anònim ha dit...

El silenci de la majoria de la societat valenciana no té res a veure amb el meninfotisme sinó amb l´estrategia del PSPV per a les properes eleccions de març. Tant EU com el Bloc han protestat enèrgicament contra el tancament del repetidor de la Carrasqueta. El que passa és que qualsevol moviment generalitzat que compte amb el suport del PSOE al País Valencià va a ser aprofitat pel PP espanyol. Crec que tard o d´hora vorem TV3 o Canal Sur a tot l´estat espanyol i per això cal tenir paciència. Volen arraconar-nos i dividir-nos però fracassaran com han fracassat en temps passats. Al País Valencia es veu la TV3 molt més del que sembla. La veu gent castellanoparlant i els blavers (si ha hagut algun comentari fora de tò l´endemà mateix els blavers ja rondinen, serà perque la veuen). Açò pot passar-los factura política si mantenim la calma perque la mesura vullguen o no és impopular.
No sé com collons m´he ficat ací, estava buscant informació sobre la marta -una varietat de vivèrrid- i he trobat el teu blog. Salut des de l ´Horta de València! Amb nosaltres no podràn!