dijous, 19 de juny del 2008

el pèl i els quartos!

Que el Zapatero incompleixi una promesa, ja no és notícia. Malauradament per nosaltres, ens hem acostumat a què no faci efectiu els seus compromisos. Clar que per la majoria de la ciutadania, això no deu tenir importància, sinó no s'entendria el suport que va rebre a Catalunya en les passades eleccions generals. El cas és però, que no podem permetre deixar passar per alt els seus mals costums, i ara toca denunciar el que no és res més que una nova falta de respecte pel poble català, per no dir-ne directament una presa de pèl. Ara ja fa més de dos mesos que ZP va comprometre's a publicar les tan reclamades balances fiscals. Precisament quan estava redactant aquestes línies el presidente anunciava en una compareixença que per motius tècnics, no serà fins al 15 de juliol quan es publiquin. Vaja, no serà que en ple procés de negociació d'un nou model de finançament, el govern de l'estat retarda la publicació de les balances per tal d'impedir que se sàpiga la magnitud de la tragèdia?


Doncs miri, d'estudis ja se n'han fet. I són prou dramàtics. Segons la Fundació Irla, Catalunya va tenir l'any 2005 un dèficit fiscal de 18.595 milions d'euros. Perquè ens entenguem, això significa que cada català paga 2.262 euros a l'estat que no ens són retornats. Però aquí no acaba la cosa, si la tendència d'augment del dèficit fiscal català continua mantenint-se, ens podem trobar que aquest any puguem patir un espoli de 23.000 milions d'euros. Per això, veient aquestes dades, i perdoni'm l'agosarament, diria que la cosa no va de problemes tècnics, sinó d'intentar amagar la injustícia que pateix el nostre país, una situació fiscal injustificable que ens escanya dia a dia i ens mata com a país.


I de promesa en promesa, ara hem d'esperar un mes més per vés a saber amb quina altra excusa de mal pagador ens sortirà el Zapatero. Doncs que quedi clar, que no tinc més ganes que em fotin el pèl i els quartos. El president que tenen a l'estat i que patim els catalans ens enganya reiteradament. Primer va ser l'estatut, després el traspàs de rodalies i de l'aeroport, entre d'altres qüestions, i ara li toca a les balances. Espanya roba i menteix els catalans. I nosaltres tenim dues opcions: deixar-nos enganyar o plantar cara. Tu decideixes!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Marta em sembla correcte tot aquest plantejament numèric, però...

Primer mireu de posar-vos d’acord vosaltres internament com a partit que prou costarà (sembleu el PP), i desprès si ens sobra ganes i forces ja mirarem de plantar cara a fora un cop tinguem casa nostra neta de lladres...

Marta. ha dit...

indignat,
que el llegir no ens faci perdre l'escriure. És a dir, independentment de les trifulques internes que hi pugui haver a Esquerra, el món continua girant. No podem deixar de banda totes les nostres reivindicacions. De fet, és més, ja hem perdut prou temps mirant-nos el melic. Ara toca tornar a liderar l'agenda i la política catalana. Sumar esforços i salvar les distàncies. Tot per plantar cara i defensar la dignitat del nostre país. No és tracta que ens sobrin forces, es tracta que les nostres forces vagin destinades a això i no a guerres internes.

folguereta ha dit...

i això que aquest mes el mister ZP ens donarà 200€ a cada treballador/a i 200€ mes a repartir amb els 6 mesos restants per acabar l'any...

Bé, donar tampoc, pq no deixen de ser nostres...

salut Marta

Anònim ha dit...

com sempre la merda de casa d'un s'escombra...solucioneu lo vostre crisi i despres ja anireu a fotre llenya...deixeu molt ke desitjar les ansies de poder han pogut mes que el fer pais!!

Anònim ha dit...

hola Marta,

S'ha de reconèixer que cada dia escrius millor i et diré més estic totalment d'acord amb tot el que dius.
Però hi trovo a faltar el típic apartat que digui que si això ha passat es perquè els catalans i catalanes un cop més ens hem deixat pendre el pel. Mai podem esperar que els espanyols ens tornin res, sóm una colonia i les colonies i són per expoliar-les.
I com que sóm tant inocents, tot i tenir això clar, els "nostres" partits van i hi participan.

Per coherència abstenció a les eleccions espanyoles.



Folguereta, això dels 400 euros es patétic. Els pagem per gestionar els nostres diners, no perquè ens els tornin.
En la meva opinió és podria haver aprofitat per millorar el finançament dels ajuntaments, en comptes d'això intenten compra 4 vots pudents.

Està clar quines són les seves prioritats.


M'ho deixava, visca la CUP (jeje)

Anònim ha dit...

http://uk.youtube.com/watch?v=h7iPljWe_D4&feature=related