divendres, 1 de desembre del 2006

Dimecres, dia 6 de desembre, com molt bé deveu saber és festa. El que ens fan celebrar està molt clar: l’aniversari de l’aprovació de la constitució espanyola. Doncs bé, jo declaro el 6 de desembre com la festa oficial per reivindicar que aquesta no és la meva constitució i que va contra els meus principis. I animo a la gent que s’uneixi a la reivindicació.
La constitució que ens regeix diu molt clar en el seu article 1 que la forma política de l’Estat espanyol és la monarquia parlamentària. Jo no vull aquesta constitució! La mateixa carta magna que ara analitzem diu al seu article 2 que es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols. Jo no vull aquesta constitució! Continua amb l’article 8 en el qual recull que les Forces Armades, és a dir l’Exèrcit, té com a missió defensar la integritat territorial d’Espanya. Jo no vull aquesta constitució! I podríem seguir llegint els seus articles i trobar altres exemples que no he mencionat aquí i que també em serveixen per sentenciar que no és aquesta la meva constitució i que no la vull.

I no la vull perquè primer de tot jo no l’he pogut votar i per tant, no se m’ha preguntat mai si hi estic d’acord. Però no la vull tampoc perquè ens discrimina com a poble tot negant-nos el dret a l’autodeterminació. I la rebutjo perquè ens ha imposat una monarquia que va deixar en herència un tal dictador que va estar al poder gairebé quaranta anys. I m’hi oposaré sempre perquè atorga poder a l’exèrcit per garantir una unitat que mai ha existit i mai aconseguiran.

Per tot plegat, el dia 6 de desembre jo no celebro res; jo reivindico tots els drets que la Constitució ens nega. I ho faré fins que arribi el dia que tinguem una carta magna pròpia i que pugui fer-me meva: la constitució catalana.

Llavors, destapem les ampolles de cava i quedeu invitats a un brindis!

...perquè tot està per fer, i tot és possible...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

uolaaa marta! M'ha agradat el teu blog... jo estic a les JERC tmb... si vols parlem pel msn..ok?

jirccat@hotmail.com
marqqs@hotmail.com

Anònim ha dit...

Interessants reflexions, llastima que el teu partit no estigui per reivindicar gran cosa mes que les engrunes de la propia constitució...

Anònim ha dit...

constitució catalana, ohh que bunic, yo vui la lleidatana, i ma tieta la tarragonina, i tots volem algo cada vegada mes petit, al final, lo mismo de lo mismo, mes funcionariat, on anirem a parar! com se note que no heu suat mai per res!