divendres, 15 de juny del 2007

LA RESSACA ELECTORAL


Després de massa dies de no actualitzar el bloc, faig un repàs ràpid de com han quedat les coses al meu municipi. Fins al 27 de maig el ple estava format per 6 regidors de CiU i 5 del PSC. Per tant, un plenari completament divit amb majoria absoluta dels convergents. Per aquestes comicis, es presentaven quatre llistes: repetien CiU, PSC i PP (que no havia obtingut representacó fa quatre anys) i començava un projecte nou: Esquerra Republicana de Catalunya, per tal d'esdevenir l'alternativa que el poble necessita.
El 27 de maig, la gent va parlar i els resultats van donar 6 regidors al PSC, 4 a CiU i 1 a Esquerra, (el PP es va quedar altre cop sense representació). Aquest nou panorama té moltes lectures possibles, però jo em quedo amb la voluntat de canvi que ha viscut el municipi, i el suport que el grup d'Esquerra ha rebut de part dels veïns veïnes del poble.
Em sento molt orgullosa d'haver format part d'un nou projecte que tenia, i continua tenint com a principal objectiu millorar el poble, i fer-hi indispensables la convivència, el respecte i la participació.
A partir de demà dissabte tindrem un regidor d'Esquerra dins de l'Ajuntament, cosa que en tots esl anys després de la transició no s'havia vist mai. Un regidor que per sobre de tot defensarà amb coherència i treball allò que venim dient des del primer dia.
D'altra banda, no puc evitar fer un comentari respecte a la majoria absoluta obtinguda pel PSC, i que ha capgirat el color que fins ara hi havia al poble. Els qui em coneixeu m'haureu sentit dir en vàries ocasions que les majories absolutes mai m'han agradat perquè cauen en la temptació de convertir-se en governs més propers a les dictadures. Només espero des d'aquí, i sincerament, que aquest no sigui el futur per a Torregrossa, que tothom pugui com a mínim fer sentir la seva veu, i que tothom sigui escoltat.

"Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per encetar un futur nou! qualsevol gir a l'esquerra és positiu i demostre una voluntat ferma de canviar el rumb del poble per dirigir-lo cap a un esdevenir més just i lliure. Això sí, ja podeu dir al nostre flamant regidor que no s'ancomani de la gula de protagonisme i, en general, de la manera de governar d'alguns dirigents d'ERC quan estrenen cadira.

De totes maneres, si tu hi estas ficada hi han dos coses clares: que no cobres, i que tot el que es faci es farà amb responsabilitat.

Ànims!

Anònim ha dit...

Penso que a cops és millor una majoria absoluta (en aquest cas del PSC) per tal de produir-se un canvi NECESSARI. La majoria absoluta de CIU estava començant a fer pudor. (si o no?? jo no en sòc vilatana però m'han arribat veus que al teu poble les coses no anaven massa bé)
De totes maneres respecto la teva opinió que una majoria absoluta no té massa coses bones. I de la mateixa manera... felicitar-te a tu i al teu partit per l'escó aconseguit, i animar-vos a continuar treballant per tal de fer millor paper en les pròximes eleccions.