dissabte, 12 de desembre del 2009

No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu

Arenys de Munt quedarà gravat a les nostres memòries com l'inici d'un procés que aquest cap de setmana esclatarà en forma de democràcia, reivindicació i festa. Sens dubte el 13D (i el 28F i el 25A) seran els punt d'inflexió del nostre pas com a col·lectiu cap a la llibertat. En el pitjor dels casos ens trobarem amb menys participació de la prevista i amb el silenci mediàtic còmplice de tots aquells que han intentat tallar les nostres ales. Però només que una persona dipositi la papereta del sí dins d'una urna, serà una persona que s'ha manifestat democràticament i pacíficament a favor del dret d'autodeterminació de Catalunya. Sense armes, sense il·legalitat, sense coacció ni violència. Es parlarà amb la força de les urnes, amb la voluntat de voler ser. I és que en el millor dels casos, no serà una sola persona la que dipositi la papereta, sinó que en seran centenars de milers, i això ja són figues d'un altre paner! Això és la voluntat d'un poble!






Jo sóc de les persones que diumenge 13 no podré votar, perquè al meu poble no hi ha convocada la consulta. I em sap greu, molt greu, no poder votar. Per això animo als que sí que poden, per a què hi vagin. Que esdevinguin protagonistes d'una fita històrica d'aquest país. I que en un futur quan als llibres d'història s'expliqui l'inici del procés d'independència del nostre país, puguin dir: jo hi vaig ser; jo vaig votar; jo vaig participar-hi.



Podríem parlar dels motius del sí. Podriem enumerar les raons per convèncer al màxim de gent de perquè cal el vot afirmatiu. Però, perdoneu el meu agosarament, però jo encara no he trobat cap persona que pugui manifestar-se en contra del que diu la pregunta que 700.000 persones aquest diumenge estan cridades a respondre: "Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?”.



Diumenge, com mai, jove, gran, avi, immigrant, de dretes, d'esquerres, de centre, treballador, universitari, jubilat, ric, pobre, siguis qui siguis, fes-te teva la frase de Vicenç Andrés Estellé, i
baixa al carrer i participa, perquè no podran res contra un poble, unit, alegre i combatiu!!

2 comentaris:

Low ha dit...

esquerra diu sí a la independència però rebutja dos cops la ILP del parlament...?

assumpta ha dit...

M'ha agradat aquest espai, vindré a passejar-m'hi de tant en tant.
Bon any, Marta.