dimarts, 9 de setembre del 2008

Un sentiment, una bandera!


El dia onze a primera hora, o si ets d'aquells que dorm fins tard, el dia 10 a la nit, pots sortir al balcó i penjar una estelada de manera que quan surti el sol tothom ho pugui veure. Et prometo que no et prendrà gaire temps, i tampoc fa cap mena de mal. Només necessites una bandera i un balcó o finestra. Clar que tens moltes opcions, lligar-ho amb un cordill, posar-hi alguna cosa que pesi perquè no se l'emporti el vent, enganxar-la amb pinces d'estendre la roba. Tot s'hi val. Fins i tot pots triar el color, groc o blau. Tu mateixa!

Si em preguntes perquè, et diré que enguany es compleix el centenari de la creació de l’estelada de la mà de Vicenç Albert Ballester, com a senyal d’una lluita per una Catalunya lliure. I siguem francs, vull dir sincers, això de celebrar efemèrides sempre cau bé! Però també pots penjar-la perquè n'estàs fins als collons o ets una d'aquelles que s'autoanomena catalana emprenyada! De motius no te'n falten, la situació política que arrosseguem des de fa anys, i que s’ha accentuat els últims mesos amb el tema del finançament, ens indica que només hi ha una solució per resoldre els dèficits del país, i no és cap altra que la recuperació de la plena sobirania per Catalunya i la consecució d’un estat propi. Però potser dit així sona massa gros això. I per tant, pots optar per penjar-la per fotre al veí de sota, o a la veïna de davant de casa. També pots contribuir a animar la diada, i com que preveuen que serà un dia plujós i gris, decideixes penjar l'estelada per donar color.

I si no, saps que et dic, pots penjar-la sense explicacions, sense excuses ni arguments. Simplement perquè tu vols i punt. Perquè sí!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Marta:
En la meva forma de pensar, estic d'acord amb tu pel que fa a la sobirania necessària per Catalunya i no tant sols per Qüestions de finançament. Però al mateix temps, em preocupa que Catalunya l'arrivi a assolir veient la colla de "palassos" ente els que ens veiem obligats a triar quan anem a votar Si son aquestos els qui ens han de governar, espero que la independència de Catalunya tardi molts anys. I em sap greu afirmar-ho, però quan veus que el president de la Generalitat és un tio de Córdoba que arriva al càrrec gràcies a la prostitució pesonal d'en Carod Rovira, quan veus les continues baixades de pantalons dels dirigents en nom de la moderació, i tantes coses com veiem cada dia, millor diexar la estelada en un calaix esperant millor ocasió.
I ho dic amb tot el meu pesar.
Balta

Anònim ha dit...

hola marta,

vaig veure per "la nostra" que havien detingut un noi de lleida durant els actes de l'11.

Que va passar?

no he vist res a la web de jerc ponent.

gerard

Anònim ha dit...

Anònim, aquest noi no és de JERC, és de l' Assemblea de Joves de Lleida- CAJEI. Van ser els únics, que van plantar cara a la classe política, que evn el patrimoni de Lleida, i el país... i això que són catalanistes i d'esquerres.

Anònim ha dit...

de totes maneres morirem tots.

Anònim ha dit...

els de l'ei, son catalans?

Anònim ha dit...

no, són milicians islàmics de Hezbola, no et fot! Per catalans,ja tenim els venuts d' E i Jerc.