dimarts, 18 de març del 2008

...caure per tornar-se a aixecar...


Una xifra: 27.511
Una altra xifra: 0

Un color: el
vermell
Una imatge: decepció

Una paraula: derro
ta
Un missatge: la reflexió

Que les coses no han anat bé, en som tots i totes conscients. Que hi ha diverses causes, és just reconeixer-ho. Per això ara es tracta d'escoltar i analitzar perquè la gent no ha renovat la confiança en Esquerra. (bipolarització, abstenció, mala estratègia, desil·lusió, govern de desgast, pactes incompresos, desacreditació mediàtica...)

Comença un nou cicle: tres diputats a Madrid, cursa interna per la direcció d'Esquerra, negociacions per un sistema de finançament, la resolució del Constitucional envers l'Estatut...

Passaran coses, moltes coses. El ritme no s'atura, i l'evolució d'Esquerra tampoc. Quan una persona cau a terra, té dos opcions, quedar-se allà perquè la trepitgin, o aixecar-se i caminar de nou. Els nens petits aprenen a caminar a base de caigudes (ara no feu la interpretació simple i entengueu que estic comparant ERC amb un nen petit), és la matèfora de la vida: seguir sempre endavant o deixar-ho córrer.

Com diria aquell, dels errors se n'apren. En cap llibreria venen "el manual per construir la majoria social i aconseguir la independència de Catalunya sense que l'esquerra independentista extraparlamentària et tracti de botiflers, la dreta (i esquerra) espanyola et titlli de separatista i et criminalitzi, la societat t'acusi de totes les desestabilitzacions del govern, els militants de tota la vida critiquin per criticar i la dreta nacionalista catalana copiï el discurs nacional sense creure-se'l i es ven a Madrid sempre que en té l'oportunitat".


Mentre tinguem la suficient dignitat i responsabilitat per rectificar i seguir avançant no ens ha de fer por res. Ni tan sols un revés electoral. Hi ha 300.000 catalans que han fet confiança a Esquerra, a tots ells els devem l'esforç i el treball per poder tornar a ser la força que lideri les reivindicacions dels Països Catalans.



21 comentaris:

Anònim ha dit...

Us van avisar varie vegades, que això passarie, moltes vegades, i vosaltres, us burlaveu, i no preneu a cap persona seriosament, doncs ara, teniu el que us mereixeu, el poble català, ha parlat, i després, torneu amb el PSC, que encara serà pitjor, a veure si demostreu que dels errors, s'apren.

folguereta ha dit...

el dia desprès el món és ple de futurolegs.

Molt bona Marta!

La política té els seus moments, moments de pactes i moments de reflexions. Ens devem als nostres votants.

Salut

Anònim ha dit...

amunt!;)

Arnau Beà

Anònim ha dit...

No, jo ja fa temps, que ho dic en aquesta web, però clar, els "erkis" abans un pegueu un tret, que reconéixer els vostres errors, nosaltres no tenim cap problema, cada cop votarem menys gent a ERC, i tu i esl teus "compis" d'erc, anireu a vendre mocadors als semafors.

Lluís ha dit...

Anònim: és interessant que alguns no tingueu "cap problema" amb que Esquerra naufragui. Demostra que us interesseu més per l'estètica que per la política real.

Anònim ha dit...

Si aquest naufragi, ha de fer que obri els ulls, per mi benvingut sigui. No sóc com ells, no poso per davant el partit al país, i menys el cotxe oficial.

Anònim ha dit...

Per cert Lluís, equerra independentista, només n'hi ha una, i no és la que surt al teu bloc! xD

Anònim ha dit...

Molt ben trobada la metàfora.
Ara toca, tornar-nos a aixecar.

Lluís Companys ja ens va avisar "Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a véncer!"

Amunt l'Esquerra i Visca la Terra!

//*//

Anònim ha dit...

benvolgut anònim,

il.lustrans, una vegada més, sobre l'autèntica i genuïna esquerra independentista d'aquest país...fes gala de la seva extraparlamentarietat casta i inmaculada, i fes-nos fruïr de totes les veritats universals més últimes i divines.

Arnau Beà

Anònim ha dit...

Benvolgut Arnau, no et preocupis, segui així, i aviat sereu extraparlamentaris, i jo sols sé, que a les municipals, allà on s'ha presentat la CUP... PAM!! Encara recordo el Saez plorant, quina gràcia! xD

Anònim ha dit...

la CUP...paamm!!???....quina regidoria tenen a Iltirda?

nosaltres, com a independentistes humans que som, cometem molts errors....però vosaltres no us flipeu, que representeu a la gent que representeu. Ni més ni menys.

Espero, però, que cada cop en representeu (i en representem) més i més. Només així farem realitat el nostre somni.

Arnau Beà

Anònim ha dit...

Bé, a Lleida, no tenen cap regidora, amb un any de vida, va ser la 6a força més votada, per davant de ciutadans, amb tota la propaganda, i tots els titulars que tenia i tém, amb un pressupost mínim, i amb usn 1003 vots, q li haurien anat molt bé al Saez, aixó no hagués plorat.

Anònim ha dit...

Ya está bien.

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/03/19/vosotros-los-vascos-y-los-catalanes-nazionalistas-sois-los-culpables/

folguereta ha dit...

Si vau treure menys vots que el partit per la legalització del cannabis a les europees,,,

Anònim ha dit...

Això fa quan? Vosaltres sempre heu tret 8 diputats, pel que veig no? Demagògia no, si us plau, i ara, seguiu plorant, frikijerkis.

folguereta ha dit...

a les ultimes eleccions europees, quan us vau presentar per saber la força que teniau...

Anònim ha dit...

Et torno a repetir, vosaltres sempre heu tingut els mateixos resultats? Ens juguem alguna cosa, que a les pròximes, millorem considerabement aquests resultats? (mentre vosaltres seguireu baixant). Ara folguereta, a plorar!

Anònim ha dit...

Folguereta no facis cas a aquest anònim botifler que prefereix que l'independentisme baixi.

Estic convençut que no deu ser ni de les cup, que és un pepero disfressat, ja que coincideix amb ells amb que no pot veure a Esquerra pujant.

Esquerra és l'únic partit parlamentari que defensa la independència dels Països Catalans i tot patriota se n'hauria d'alegrar si les coses li van bé.

Anònim ha dit...

Jo vull que Esquerra baixi, perquè tots els apoltronats, i futurs apoltronats, com vosaltres, marxin d' Esquerra,i que tota la gent que va votar ERC, puguin tornar a fer-ho amb orgull, no com ara que saben que és votar PSC/PSOE. Així us van les coses, o esteu amb nosaltres, o ja ets un convergent, o com ara, ja ets un pepero disfressat, així està ERC, com vosatres, a la deriva, i cada cop, baixant més. I si, m'alegro que baixi, perquè, ja és hora, que la gent vàlida que hi ha a ERC (i no sou cap de vosaltres) facin alguna cosa, per salvar aquest partit històric.

Marta. ha dit...

I tu, anònim que et creus per sobre del bé i del mal, qui ets per jutjar-nos? Mira, les persones podem pensar de maneres diferents, podem opinar, mostrar discrepàncies, fins i tot discutir sobre els temes que se'ns posin per sobre de la taula. Però no podem oblidar mai que som, totts i totes, persones. I que ningú és ni millor ni pitjor que algú altre. A ERC, com a tot arreu hi ha gent que hi ha deixat la pell, gent que ha prioritzat el partit i el país a la vida personal. També hi ha "apoltronats", no t'ho nego, com a tot arreu. El que vull dir és que no es poden fer judicis de valors de persones que ni tan sols coneixes. El respecte i la tolerància han de ser més que dos simples paraules. I espero i desitjo que quan se'm jutgi a mi, la gent ho pugui fer en base a allò que he fet, bé o malament, i no per allò que pensi i senti.

Anònim ha dit...

Ah, clar, però sinó pensen com tu, són peperos disfressats, no? I la resta del món, com dolents, i no respectem!