dimarts, 6 de novembre del 2007

Sobre rodes...


Durant el Pont de Tots Sants mentre a casa nostra estavem celebrant la Castanyada, entre panellets i moscatell, se succeien simultàniament dos esdeveniments prou importants a escala internacional i de la qual Catalunya n'era protagonista. Per una banda, els nois de la Selecció Catalana d'Hoquei es proclamaven subcampions de la copa Amèrica. Sí ja ho sé, no va poder ser. Sí ja ho sé, és la Copa Amèrica. Però crec que és una escletxa de llum per arribar no molt tard al ple reconeixement. No es va guanyar, però es va fer un paper més que digne, i el més important, els jugadors representaven Catalunya. L'equip formava abans dels partits amb l'himne dels Segadors de fons, i l'entrenador, el gran Camps, donava les instruccions en català als temps morts. No es tracta d'acontentar-nos amb partits de costellada ja, allò anava de veres, i vam estar a l'alçada de l'ocasió.



Però a l'altra punt de món, concretament, a Austràlia, conqueríem també dos títols mundials. Parlo de la mateixa Federació Catalana de Patinatge, però en aquest cas de la disciplina de patinatge artístic. Per quarta vegada consecutiva, les patinadores del Club Olot pujaven al caixó més alt del podi. Es posaven el públic a la butxaca amb un espectacular xou, i demostraven una vegada més que són les millors del món amb diferència. També el Club de Sant Celoni va procalmar-se campió mundial de la categoria dels grups petits, i d'aquesta manera arrodonia el resultat català.


A vegades, quan es guanya moltes vegades, dóna la sensació que la victòria és una cosa fàcil. Fins i tot, arriba a convertir-se una cosa obligada. Però ni de bon tros té res de senzill fer cada any el camí des del principi. Pensar les idees, l'esforç dels entrenaments, hores i hores de treball, de tornar-hi que no ha estat res, i la cursa fins al títol mundial: superar el provincial, el català, l'espanyol, l'europeu, i finalment arribar a la fase final. I tot això, en un esport que es troba a anys llum de la repercussió social, econòmica i de reconeixement del futbol.
Tant els jugadors d'hoquei des de Recife, com els clubs catalans des d'Austràlia, van situar Catalunya com a referent dins el Patinatge mundial. Tan uns com els altres es mereixen la més gran felicitació per la feina, i sobretot el suport unànim de la societat catalana, l'admiració d'una modesta patinadora, i mil gràcies per fer-nos feliços. Ànims!!

24 comentaris:

Anònim ha dit...

i pacteu amb els que van votar en contra de les seleccions al congrés? (PSC)

folguereta ha dit...

Jo em preguntaria qui ha votat mai a favor de les seleccions?

Anònim ha dit...

és millor pactar amb els que es venen el futur de Catalunya¿?

folguereta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
folguereta ha dit...

ui, no els fiquis en cap compromís a esta gent no es mullen pas...

i tots sabem que aquest model que volen dur a terme és caduc a curt termini, com ho fou el model de batasuna en les seues èpoques de negar-se a tot (a la bona vida, que si no fas, no t'equivoques mai i sempre pots estar en contra de tot, i ser l'avantguarda de l'esencialisme vocal), el seu creixement toparà de ple amb la seua pròpia decadència el dia que en es tinguin de mullar, com s'han mullat a l'ajuntament de Sant Celoni fent alcalde un de CiU i com s'han mullat a la vila de Vilafranca del Penedès fent alcalde a un del PSC, àdhuc presentant-se als comicis, en algun municipi amb llistes conjuntes amb la gent de ICV..,

Qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra...

Anònim ha dit...

folgeureta folgeureta.... t'agrade manipular, eh? parleu molt de la CUP i tal, però el 12 d'octubre, us vau apuntar a la Seu Vella, no? Quwe feu les JERC de lleida, a part de reuniuons d'amics a datas assenyalades?

Anònim ha dit...

ah, m'imagino que el 12 d'octubrem, vau pendre nota de com es fan les coses, no? Ostres! si les JERC també van fer un acte!

folguereta ha dit...

Pots dir-me en quin lloc estic manipulant?

Els jerquis vam estar als actes que la comissió 12 d'octubre va organitzar a ciutat de Lleida per commemora els 300 anys d'ocupació de ciutat de Lleida. Omplir Lleida en una convocatoria nacional, creus que es complicat?

Això es com si jo et pregunto on erau vosaltres el 18-F?

I si vols saber el que fem les jerc ponent pots visitar la nostra güep. www.jerc.cat/ponent.

Jo no sóc de Lleida, comença a canviar el xip del provincionalisme, que franco ja va morir fa temps.

I que feu aquells que us considereu extraparlamentaris? Encartellar i pintades, Això i molt mès també o fem nosaltres.

Salut

Anònim ha dit...

els fets parlen per si sols, allà on es presenta la CUP... PAM!

folguereta ha dit...

començar de zero i baixar seria un puc ridicul...

Anònim ha dit...

Exacte! A lleida es presenta la CUP i... pam!! Cap regidor.

Anònim ha dit...

Tant les JERC de Lleida com les JERC de Ponent en fem moltes de coses, passa que clar, aquí si no cremes fotos i et declares comunista i explotes el tema del Roser fins a la tergiversació i l'obsessió insana resulta que no ets autèntic.

A Vilafranca la cup ha aprovat els pressupostos del psc oi?

Doncs amb l'hipotètic cas que en un futur la cup creixi i creixi tan com dieu, ja veurem si es quedarà in eternum a les oposicions o es mullaran i governaran, i sí, per governar ho hauran de fer en coalició. I governar en coalició significa que no pots tenir content a tothom.

Aquest sectarisme mofeta i ridícul ja cansa.

Anònim ha dit...

Molen dit Marta: Ànims Catalunya!

Això són molt més que esports, és volguer demostrar al món que hi som, i que no som tan sols una sombra d'Espanya, una solució als seus problemes econòmics, i, sobretot, demostrar a Espanya que, per mes impediments que ens posi en el nostre avenç, sempre lluitarem per saltejar-los (proivició de l'amistòs Catalunya EEUU).



EXACTE! mentres vosaltres intenteu inútilment convèncer a aquests cas quadrats a un bloc que no toca, jo li faig la pilota a la Marta xDDDD.


A veure sr/a/s anònim/s, només hi ha dos maneres per arrivar a assolí la independència: Via política i via armes.

Jo penso que les armes no en son la solució (podría donar centenars de raons, però no ve al cas), només queda la via política.

Ara bé, les JERC lluitem amb força a través d'aquesta via i ens i posem guai, mentre que maulets no utilitza ni una ni l'altra.

Penseu arrivar a la independència pintan i organitzan manis? o fent cartells? o potser arrencan els nostres només per dur el nostre logo, ja que, en ocasións, diuen el mateix que algún de vostre?


I referent a les cup, te raò en Lowman, és molt trist comensar de 0 i anar cap a caiguda... Les CUP no son res més que l'alternativa a ERC en temps de crisi (tripartit, R.CAT, etc.), un cop haguém posat al Sr carretero al capdavant del partit se us acavarà la broma.

Muahahahahaha xDDDDD

(disculpeu qualsevol possible falta per mes abundants que siguin, vaig amb pressa).

Anònim ha dit...

El que acabes de dir d'anar cap abaix, és una xorrada, però bé... Quants anys fa que es presenta ERC? Quants vots a Lleida? i la CUP? Que bé un anirien asquestos vots marginals, eh? xD Per cer,e ncara plore en Sàez, ja ho ha assumit?

Un recull de les coses que fan els marginals, la independència es contrueix al carrer, a prop de la gent, no amb coxte oficials i polítics acomodats, com podeu veure:

MAULETS.

- Parada informativa contra el Meeting Point al Poble Sec. [Barcelonès, 12/11/2007]
El passat divendres divendres es va fer al barri del Poble Sec una paradeta informativa per tal de denunciar la celebració del Barcelona Meeting Point. Es van repartir octavetes i es va penjar una pancarta amb el lema "Meeting Point, trobada de mafiosos".

- Per l'habitatge i per la Terra, el jovent en peu de guerra! [16/11/2007] Sants (Barcelonès)

PLA NACIONAL D'HABITATGE I ALTERNATIVES

Xerrada amb:

- Un membre de 'BCN Viu-Taller contra la Violència Immobiliària i Urbanística'
- Un membre de 'Sostre Cívic'

... i a continuació:

- Pica-pica i Kafeta a preus populars solidaris amb els represaliats de Montjuïc


Divendres 16 de Novembre
a les 19:30 h
al CSA Can Vies
c/ Jocs Florals, 40-42
L1 L2 Plaça de Sants

Organitza: Assemblea de Maulets de Sants

-
Divendres 23 de novembre a les 20h
Casal Independentista El Forn (c. del Carme 207, Girona)
Presentació del llibre "Anarquisme i alliberament nacional"


- El Prat, futur en venda: enfortim les arrels d'un poble que lluita per constuir el demà [del 28 de novembre al 2 de des]
El Prat (Baix Llobregat)

- Dimecres 28 de novembre:

·20h Presentació del documental "El Delta amagat"
Estrena i presentació del documental que farà un repàs a la lluita en defensa del Delta del Llobregat. Amb t’estimonis, afectats, ecologistes..

Anònim ha dit...

i ha una agende molt extensa, si voleu, puc posar més coses, així preneu nota... crec que no tot són pintdes i cartells! ;)

Marta. ha dit...

No sabia que ara competíem per veure qui fa més actes!! Ho trobo lamentable, senzillament, lamentable. El més graciós de tot (per no dir el més trist), és que hi haurà un moment que ens haurem d'entendre tots plegats. Haurem de sumar esforços per aconseguir el principal objectiu que prediquem des de les diverses organitzacions. I sabeu què? potser ja convindria ser una mica més oberts de ment tots plegats! A vegades és tan patètic... Recordeu sempre que el que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres. Llàstima que nosaltres no ens puguem ni entendre entre els que ens declarem independentistes!!

Marta. ha dit...

Ah i una altra cosa! Perquè en lloc d'alegrar-vos de les victòries de Catalunya, que apareixien al bloc, sempre heu de fer sortir el PSC pel mig? ERC té 21 diputats al Parlament. Que jo sàpiga, això no és majoria. Els grups majoritaris continuen sent CiU i PSC-PSOE, per tant, potser que comenceu a convencer la gent que encara vota aquests partits o que comenceu a atacar les polítiques que fan des d'aquests partits amb les que suposo no coincidiu gaire!!!

Anònim ha dit...

potser és que molta gent, ja no sols gent de l' Esquerra independentista, sinó del vostre propi partit, com ja va quedar comprovat, no estan d'acord amb la línia del partit, potser els que heu de deslligar- vos d' ERC, sou vosaltres, o com a mínim canviar el partit des de dins, les bases d' ERC.

Per cert, no era cap competició, de veure qui fa més actes o no, sinó una resposta a qui acuse l' EI de ser un independentisme de pintades i cartells.

Anònim ha dit...

Ho sento, sé que sóc nou però jo estic completament d'acord amb la Marta, i a més a més em permetré el luxe de dir-vos que no val la pena barallar-no entre germans,(la unió fa la força), que tenim un objectiu comú, que no es tracta de fer mèrits, sinó d'aconseguir el nostre objectiu que és la independència.

A més, ho sento, però jo prefereixo les Jerc als maulets (sento el nom, però amb aquest nom només vull recolzar aquells que van lluitar contra el puto Felip V). No es tracta d'anar fent pintades pel carrer, què aconseguiu?

Jo crec que cal lluitar per la via política, i que amb un suport parlamentari extens, és molt més fàcil.Per aconseguir el favor de la població, el que s'ha de fer és tenir bones idees i ser honest.

Si no lluitem nosaltres, qui lluitarà?

També m'agradaria comentar que crec que ERC amb el 2n tripartit la va cagar, que no s'aconsegueix res estant en un govern dèbil i del PSC, crec que faríem molt més servei estant a l'oposició (com el POrtabella a BCN)

Amén xDD

Salut

Anònim ha dit...

quan deixarem de ser tant idiotes?

alguna vegada tindrem el coratge de dir que els altres també fan coses pel país tan útils com les que fem nosaltres?

La presència a les institucions és part indispensable del camí cap a l'independència, i més en el marc europeu.

A ningú se'ns escapa que per arrivar a les institucions cal despertar el ploble, primer, i convencer-lo després. Aquí és on entren les pintades i encartellades, les faci qui les faci, sempre i quan persegueixin la independència pacífica de Catalunya.

Només cal que remem tots alhora perquè la barca vagi recta, si la fem anar de costat a costat no arrivarem mai enlloc i akavarem tots dins de l'aigua amb la barca per barret.

Sóc jerki, sóc maulet, formo part de la puc de tot arreu.

deixem de ser idiotes?

Anònim ha dit...

Hola marta, encara men recordo de tú.


Que grans que són les patinadores de Sant Celoni!!! són les millor,les més maques i les més simpàtiques.

Encara que tard no podia deixar de comentar, una vegada que surt Sant Celoni sense la paraula acampada al costat (jeje) s'ha d'aprofitar.

per altre banda, hem sap greu que la gent perdi el temps, escrivint comentaris sense cap més interès que increpar a l'altre. Per un moment, tant uns com altres, penseu que aconseguiu amb això!!!

El que hem de fer des de l'esquerra independentista (per mi ERC no i entra) es crear, imaginar, noves formes de fer política capaces de derruir el sistema actual.

A Sant Celoni des de la CUP en cap moment vam parlar ni criticar ERC, (ERC si que va criticar la CUP). l'unic que ens cal es creure en el projecte i explicar les nostres propostes sense perdre el temps amb els altres.

gerard

Anònim ha dit...

Be, enraonant amb aquests cupis plens d'odi, queda clar que l'enemic de la cup no és espanya, és ERC. Mentre us encaparroneu a anar contra ERC, els espanyols estaran ben tranquils, us ho asseguro.

Feu pena.

Anònim ha dit...

El nostre enemic són els estats espanyol i francés, i tots els els qui col.laborin amb ells, t'equivoques.j

folguereta ha dit...

Com aquells que fan loteria de nadal, o navidad? Suposo que saps on van a parar aquest diners, no?