dijous, 22 de novembre del 2007

Absurditats de la justícia


Pensava que mai podria estar d'acord amb un jutge de l'Audiència Nacional, però mira, ves per on, ara coincideixo en una afirmació que va fer durant el judici pels dos acusats de cremar una foto del rei, en la que va remarcar que la situació que es va donar durant el judici era "absurda". Absurda però, gràcies a la situació que ell mateix va provocar!
No us penseu pas que m'ha posseit algun esperit monarquicoespanyolistajudicial, i ara em dedico a defensar l'Audiència, sinó més bé al contrari.
És un fet bastant lamentable el que es va donar a dimarts passat mentre es jutjava al Jaume Roua i l'Enric Stern. Ells, acusats d'injúries a la corona per cremar fotografies dels reis a Girona durant la visita dels monarques a la ciutat catalana, van respondre les preguntes del fiscal i de l'advocat en català. Fins aquí tot correcte. El jutge però, que no té ni idea de català (ni tan sols a la intimitat) va creure innecessària la presència d'un traductor i va alegar que uns nois com ells, amb la seva edat, ja haurien de conèixer perfectament el castellà.
LLàstima, però, que encara no han entès que no és qüestió de saber o no saber el castellà, sinó de poder-se expressar en la nostra llengua, de poder escollir en quin idioma es vol declarar. Pensava que anaven dient que el català també és un idioma oficial dins de l'estat plurinacional espanyol..
Bé, la situació va ratllar l'absurditat, tenint en compte les declaracions dels nois en català mentre el jutge no entenia ni una paraula del que s'estava explicant. I la situació és més que lamentable si tenim en compte que el jutge va dictar sentència sense haver-se enterat de la missa.
Així doncs, perquè serveixen els judicis? És només una parafernàlia de la justícia? Si els jutges ja tenen pensades les penes abans d'escoltar els acusats i els advocats, ens podem estalviar els tràmits, no? I, qui jutjarà l'Audiència per haver negat un dret fonamental als acusats i per celebrar un judici sense garanties?

Tot plegat, un exemple més de la merda de país en el qual ens fan viure.

Des d'aquí un recolzament als dos acusats, i un reconeixement per no deixar-se trepitjar.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Els dos encausats no volen el suport d'una jerqui. El Carod i els seus sicaris haurien d'apendre a no posar-se l'Esquerra Independentista a la boca tan sovint...

Anònim ha dit...

tens tota la raó, anònim.

Joan ha dit...

L'absurditat d'aquest país no deixarà mai de sorprendre'ns, obviament la sentencia estava dictada avançs que els dos nois entressin dins la sala, amés ja tenien el guió del que calia fer amb el judici contra el jueves.

percert potser els acusats no volen el nostre suport, tranquils que no busquem cap foto amb ells, només volem denunciar el sistema per fe veure a la gent que estarem millor fora d'ell, l'esquerra independentista fa molt i molt temps que existeix, no es idea teva ni d'en carod.

Marta. ha dit...

només faltaria que ara vosaltres (els dos anònims que ni tan sols goseu firmar) ens diguéssiu de què podem parlar i de què no!
Defenseu el sectarisme pur i dur que només valora el "qui" en lloc del "que".

Anònim ha dit...

òstia....no penseu obrir mai els ulls o què?

estimats anònims, què hem de fer els infracatalans que no formem part d'alguna de les vostres organitzacions sectaries?.....ens devatim en la nostra condició de mortals i preguem als Deus de la catalanitat que ens indiquin el camí a seguir.

no us podem recolzar per defensar-vos (que no deixa de ser una defensa del nostre país) per que suposo que no som prou bons per mirar-vos a la cara....però tampok us podem negar el nostre suport....sinó serem butiflers....

podrem fer algo mai junts¿?....podrem, algun dia, remar tots en la mateixa direcció?

però quí us creieu k sou?¿...vosaltres repartiu els carnets de bon català¿?

si no surtiu de la vostra mentalitat sectària disgregadora no farem mai res d res.

folguereta ha dit...

aquest fet es anecdotic, jeje

Per millor lo millor del judici va ser la presencia de l'Abel dins la sala, uff quan el vaig vore vaig flipar...

Que gran l'Abel.

Anònims sense nosaltres no sou res!

Anònim ha dit...

anònims no falla eh, cada article que penja la marta au, ja tenim els cupis burxadors nyec nyec a veure si poden tocar els collons. No deixa de ser divertit. No patiu tant pels "jerquis" i centreu-se més a lo que estem: salvar aquest país.

Anònim ha dit...

Crec que sempre he opinat respectant a tothom, excepte amb el mot "jerki", sembla que us molesta la nostra presència... i no firmo, perquè no tinc un blog d'aquestos, ni la necessitat, però bé, sóc de Lleida, us veig sovint a tots, si vols Marta podem quedar, per mi seria un plaer!i en folguereta diu que no som res sense vosaltres... a la Diada a Barcelona es va veure, el bloc de l' EI, era bastant més nombrós que el vostre, i aquesta afirmació, és falsa, ja que jo mateix tenia coneguts i amics a ERC/JERC, i han acabat o plegant, o marxant a altres organitzacions. Folguereta, si no som res sense voaltres, el pròxim acte que feu a Lleida, podeu avisar els amics de l'ajll, així sereu més...

folguereta ha dit...

La qüestió no és ser més o ser menys...

I si un dia vols quedar, quedem, per mi sempre és un plaer compartir una birra amb algú que discrepa de la meua manera de pensar i actuar, sempre aprens i ensenyes coses. Ja saps i si tan ens veus algun dia presentat home, o dona, que no mosseguem pas i n'estic segur que ens tindrem més respecte.

Salut

PD.encara que no tinguis bloc pots signar els comentaris, ara no em diguis com... peró hi ha gent que ho fa

Anònim ha dit...

Respecte el tema..sols faltaria que el jutge no anés prepara't al judici aleshores podriem còrrer.. jo crec que la justícia va malament per aìxò mateix i altres..però bé aquest dos nois s'han passat dos pobles.. crec que les coses no es poden dur a l'extrem pq aleshores quines llibertats demanen? ha d'haver algun límit no? sino això es converteix en el "kaos"!!